Poulet de Bresse rôti à la barigoule
Bresse kip met artisjokken
Ingrediënten
- 1 stuks Kip Bresse kip of scharrelkip
- 1 stuks Citroen
- 15 g Boter
- 1 glas Witte wijn
- 12 stuks Artisjok kleine artisjokken
- 2 el Olijfolie
- 4 teentje Knoflook
- 1 bosje Tijm
- Zout
- Peper
- 1,5 dl Olijfolie
- 100 g Bloedworst dikke plak.
Instructies
- Pers een halve citroen uit over de kip. Doe de uitgeperste helft in de buik van de kip. Smeer de kip in met de boter. Doe de kip in de voorverwarmde oven (180°C) gedurende 1½ uur. Haal de kip uit de oven en laat hem een kwartier rusten.
- Maak de artisjokken schoon door de harde buitenblaadjes er af te breken tot alleen de kleine jonge blaadjes overblijven. Snijd de top eraf.
- Wrijf met de andere helft van de citroen de artisjokken in.
- Verwarm 2 el. Olijfolie in de casserole en bak de artisjokken even aan met tijm en knoflook. Bestrooi met zout en peper. Voeg na 5 minuten de Noilly Pratt (of vermouth) erbij en 1½ dl olijfolie zodat de artisjokken onder staan. Doe deksel op de pan en zet bij de kip in de oven gedurende de laatste 30 minuten.
- Snijd de kip in mooie porties. Leg deze in de casserole met de artisjokken. Serveer met verse pasta en gebakken blokjes van bloedworst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!