Crème brulée
75 g pp
Ingrediënten
- 3,5 dl Slagroom
- 1 stuks Vanillestokje
- 2 dl Melk
- 9 stuks Eidooier
- 150 g Suiker
- 100 g Rietsuiker voor het karameliseren
Instructies
- Verwarm de oven voor op <100°C.
- Breng de room, vanillestokje en de melk aan de kook
- Haal van het vuur af en laat wat afkoelen
- Vermeng de eidooiers met de suiker
- Schenk hier het warme roommengsel over heen en vermeng goed
- Zeef en schenk het in ramequins of diepe bordjes.
- Bak gedurende ca. 1 uur in de oven. Het midden van de crème moet net niet stijf zijn.
- Laat helemaal afkoelen (ongeveer 2 uur)
- Dep het vocht op de crème weg met keukenpapier. Bestrooi met rietsuiker, klop het overtollige suiker eraf zodat er een dun laagje overblijft. Besproei heel licht met water uit de plantenspuit, dan krijg je een mooi glad suikerlaagje na het branden. Niet teveel, anders moet je te lang branden om al het water te laten verdampen.
- Laat bruin worden onder de grill of carameliseer met behulp van een brander.
Notities
N.B. de 'moderne' chef koks hebben dit klassieke gerecht veranderd door een aantal toevoegingen, zoals-,
- vruchten sappen
- cactus sap
- kokosnoten melk
- sinaasappel schil bij de room tijdens het verwarmen hiervan
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!