Spoom van lychees
Fris tussendoortje tussen eerste lichte hoofdgerecht en tweede zwaardere hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 250 g Lychees vers
- 2 el suiker
- 0,5 el Citroensap
- 1,5 dl Moscati d'asti
- 1 l Champagne
Instructies
- Voorbereiding: Schil de lychees, dit gaat heel makkelijk door het kapje dunnetjes eraf te snijden en dan zit de vrucht al los in de schil. Vervolgens nog ontpitten, maar omdat de lychees gepureerd moeten worden hoeft dit niet netjes te gebeuren, met de hand is het eenvoudigst, gewoon het vruchtvlees van de pit afduwen, Vervolgens de lychees pureren, heel eenvoudig met keukenmachine of staafmixer.
- Bereidingswijze Verhit 0,5 dl water met de suiker tot suikerwater, van de hittebron afhalen en de champagne erbij doen. Citroensap en de gepureerde lychees er goed doorheen roeren. Giet het mengsel in een diepvriesbak en laat het 3 uur in de vriezer opstijven (in mijn vriezer duurde het 4 uur, langer is geen probleem, korter wel), leder uur voorzichtig omscheppen en weer gladstrijken.
Notities
Serveertips: Het ijs 10 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen Doe in ieder glas een bolletje van het ijs en vul het glas verder op met champagne. Direct opdienen!!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!