Maak van 2/3 deel van de suiker, het water en een vanillestokje suikerstroop. Pocheer de verse perziken in de suikerstroop in 10 minuten gaar. Verwijder het vel en de pit. Hierna kunnen de perziken in het vocht warmgehouden worden. Maak de sabayon door vier eierdooiers au bain marie (80 graden celsius) schuimig en stevig te kloppen met het restant van de suiker. Voeg om de smaak te verrijken sauterneswijn toe. Serveer dit over de warme perziken.
Sabayon van warme perziken en sauterneswijn
Ingrediënten
- 2 stuks Perzikken
- 150 g Suiker
- 2 stuks Eidooier
- 0,5 stokje Vanillestokje
- 1 el Witte wijn
- 2,5 dl water
Instructies
- Maak van 2/3 deel van de suiker, het water en een vanillestokje suikerstroop. Pocheer de verse perziken in de suikerstroop in 10 minuten gaar. Verwijder het vel en de pit. Hierna kunnen de perziken in het vocht warmgehouden worden. Maak de sabayon door vier eierdooiers au bain marie (80 graden celsius) schuimig en stevig te kloppen met het restant van de suiker. Voeg om de smaak te verrijken sauterneswijn toe. Serveer dit over de warme perziken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!