Reerug
Ingrediënten
- 600 g Reerug met de ribben er nog aan
- 1 dl Wildfond
- 4 el Boter
- 15 g Gekonfijte citrusschillen
- 1 tl Azijn
- 5 el Olijfolie
- 2 el Arachide olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 250 graden. Braad de reerug rondom bruin in boter en olie. Zet het vlees in de hete oven en verlaag de temperatuur tot 175 graden. Braad het nog 7 minuten na. Afgedekt laten rusten. Roer de wildfond door het braadvocht en zeef de jus. Roer er olijfolie door en klontjes koude boter, kook de jus nog even door. Voeg de citrusschilletjes, zout en peper naar smaak en een drupje azijn aan de jus toe. Snijd de ree tussen de botjes in koteletten. Schep de saus over de koteletten en serveer. Op een bord of op een schaal.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!