Aïoli
Ingrediënten
- 8 teentje Knoflook
- 2 stuks Eidooier
- 2,5 dl Olijfolie
- 2 el Citroensap
- 1 snufje Peper
- 0,5 tl Zeezout grof zeezout
Instructies
- Wrijf de knoflook fijn in de vijzel, samen met het zout. Meng er de dooiers door. Druppel de olie erbij, druppel voor druppel, tot de saus steeds dikker wordt. Dit duurt langer dan bij gewone mayonaise, omdat de knoflook de dooiers tot op zekere hoogte verdund heeft. Halverwege de olie de helft van het citroensap toevoegen en doorgaan met langzaam olie bijdruppelen of in een dun straaltje laten lopen. Voeg op het laatst de andere helft van de olie toe en voeg ook de peper toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!