Russische rundstoofschotel

Gang Hoofdgerecht vlees
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg Biefstuk van de rug
  • 2 el Olie
  • 3 stuks Wortelen
  • 3 stuks Ui
  • 2 el Bloem
  • 2 teentje Knoflook
  • 0,5 tl Dille
  • 0,25 tl Nootmuskaat
  • 375 ml Runderbouillon
  • 150 g Pruimen gedroogd
  • 2 el Rozijnen
  • 1 tl Munt
  • 1 el Peterselie
  • 50 g Walnoten
  • 125 ml Sinaasappelsap

Instructies
 

  • Snijd het vlees in grote stukken. Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg het vlees toe tot de bodem bedekt is. Laat het vlees vlees bruinen. Doe dan het vlees uit de pan en begin met de volgende portie vlees. Ga zo door tot alle vlees aangebraden is. Bak daarna de wortelen en uien in 2 minuten in het vet van het vlees. Voeg het vlees weer toe en strooi er de bloem over. Voeg de knoflook, dille, noormuskaat, zout en peper en de bouillon toe. Breng aan de kook, dek af, temper het vuur en laat 1 uur sudderen op laag vuur. Voeg de pruimen en de rozijnen, munt en peterselie toe. Dek weer af en laat nog een half uur sudderen of tot het vlees heel zacht is. Kan dus ook langer duren. Schep alles op een voorverwarmde schotel, bestrooi met de walnoten en besprenkel eventueel met het sinaasappelsap. Serveer bijvoorbeeld met gestoomde rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept