Doperwtensoep

Gang Soepen
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 600 ml Groentebouillon
  • 450 g Doperwten
  • 1 stuks Ui
  • 100 ml Slagroom
  • 1 takje Munt
  • 50 g Boter

Instructies
 

  • Smoor de ui in de boter in een soeppan (deksel erop) tot hij zacht is.
  • Voeg de kokendhete bouillon, slagroom, erwtjes, muntblaadjes, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat dan 5 à 10 minuten sudderen. Hoe korter, hoe mooier knalgroen de soep, maar ook hoe taaier de erwtenvelletjes.
  • Pureer de soep grondig met de staafmixer. Haal hem liefst nog door de roerzeef voor een fluwelig zacht resultaat.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept