Doperwtensoep met mozzarella

Gang Soepen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 ml Groentebouillon
  • 450 g Doperwten
  • 1 stuks Ui
  • 100 ml Slagroom
  • 1 takje Munt
  • 50 g Boter
  • 200 g mozzarella
  • espelettepeper

Instructies
 

  • Smoor de ui in de boter in een soeppan (deksel erop) tot hij zacht is.
  • Voeg de kokendhete bouillon, slagroom, erwtjes, muntblaadjes, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat dan 5 à 10 minuten sudderen. Hoe korter, hoe mooier knalgroen de soep, maar ook hoe taaier de erwtenvelletjes.
  • Pureer de soep grondig met de staafmixer. Haal hem liefst nog door de roerzeef voor een fluwelig zacht resultaat.
  • Voeg de mozzarella in kleine stukje toe en pureer nogmaals als het gesmolten is.
  • Bestrooi de soep met wat espelettepeper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept