Aubergine met karnemelksaus
Ingrediënten
Aubergine
- 10 stuks Aubergine
- 25 el Olijfolie
- 7,5 tl Citroentijm
- 5 stuks Granaatappel
- 5 tl Za'atar
- Zeezout
- Peper, zwart
Saus
- 7 dl Karnemelk
- 500 g Griekse yoghurt
- 7,5 el Olijfolie
- 5 teentje Knoflook
Instructies
- Hoeveelheid is voor 8 personen wanneer je de aubergines in rondjes snijdt, in plaats van halve.
- Verhit de oven tot 200 graden. Snijd de aubergines overlangs doormidden en snijd ook midden door het groene steeltje. Maak een paar ruitvormige inkepingen in het vruchtvlees.
- Leg de halve aubergines met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met olijfolie tot alle olie in het vruchtvlees is getrokken. Bestrooi ze met tijnblaadjes en een beetje zout en peper. Rooster de aubergines 35-40 minuten in de oven. Het vruchtvlees moet gaar, geurig en lichtbruin zijn. Neem ze uit de oven en laat koud worden.
- Maak in de tussentijd de granaatappel en de saus. Snijd de granaatappel doormidden en klop er de pitten uit.
- Roer voor de saus de ingredienten door elkaar en zet tot gebruik weg in de koelkast.
- Schep voor het opdienen een royale hoeveelheid saus op de aubergines, bestrooi ze met za’atar en flink wat granaatappelpitten en garneer met citroentijm. Maak het af met wat olijfolie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!