Borsjt
Ingrediënten
- 6 stuks Bieten
- 1 stuks Knolselderij
- 2 stuks Wortelen
- 1 stuks Ui
- 3 teentje Knoflook
- 0,25 stuks Groene kool
- 2 l Bouillion
- 100 g Zure room
Instructies
- Bieten, selderijknol, wortel en ui in blokjes snijden en met fijngesneden knoflook in de olie aanbakken. Water (circa 2 liter) en bouillonblokken erbij, laten koken tot de groenten zacht zijn (20 minuten) Alles in de blender pureren. Kool in fijne reepjes snijden en 5 a 10 minuten meekoken in de gepureerde soep. Peper (en zout) erbij. Geraspte biet-azijn-(suiker)- mengsel goed uitknijpen en sap bij de soep doen. Serveren met schepje zure room
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!