Los de gelatine op in warm water.
Maak van de aarbeien een puree, met de staafmixer of in een keukenmachine. Voeg eventueel wat suiker toe.
Verwarm de puree een beetje en meng de opgeloste gelatine erdoor.
Laat afkoelen.
Klop de slagroom tot slappe pieken. Meng hiervan eerst een paar eetlepels door de vruchtenpuree en daarna de rest luchtig er doorheen scheppen.
Laat koud worden.
Aardbeienmousse
Ingrediënten
- 400 g Aardbeien
- 15 g Gelatine
- 50 g Suiker
Instructies
- Los de gelatine op in warm water. Maak van de aarbeien een puree, met de staafmixer of in een keukenmachine. Voeg eventueel wat suiker toe. Verwarm de puree een beetje en meng de opgeloste gelatine erdoor. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot slappe pieken. Meng hiervan eerst een paar eetlepels door de vruchtenpuree en daarna de rest luchtig er doorheen scheppen. Laat koud worden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!