Parmentier
Aardappel-preisoep
Ingrediënten
- 1 stuks Prei
- 1 el Olijfolie
- 1 el Boter
- 300 g Aardappelen
- 30 g Olijven, groen
- 1 el Peterselie
- 8 dl Groentebouillon
- 1 el Room
Instructies
- Schil de aardappels en snijd in dunnen plakken. Hak de peterselie en olijven grof. Was de prei goed en hak grof. Verhit de olie en boter in een grote pan op middelhoog vuur, fruit de prei 2 minuten tot zacht, maar niet gekleurd. Voeg de aardappels, olijven, peterselie en bouillon toe en kook zachtjes tot de aardappels gaar zijn. Haal de pan van het vuur. Pureer in kleine proties met de staafmixer of blender tot een gladde massa. Haal door een zeef. Doe over in een schone pan. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en zet weg tot gebruik.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!