Zucca
Pompoensoep
Ingrediënten
- 1 stuks Prei
- 1 stuks Sjalotje
- 1 el Olijfolie
- 1 el Boter
- 250 g Pompoen
- 1 stuks Aardappelen
- 3 blaadjes Salie
- 2 tl Peterselie
- 1 snufje Nootmuskaat
- 8 dl Groentebouillon
- 1 el Room
Instructies
- Schil de aardappel en snijd in dunne plakken. Hak de peterselie grof. Snipper de sjalot fijn. Was de prei goed en hak grof. Verhit de olie en boter in een grote pan op middenhoog vuur, fruit de sjalot tot glazig. Voeg de prei toe en fruit zachtjes tot zacht, maar niet gekleurd. Voeg de overige groenten toe en laat op laag vuur zachtjes koken tot de aardappel en pompoen gaar zijn. Verwijder de salie. Haal de pan van het vuur en pureer. Zeef en doe over in een schone pan. Roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!