Kouing Anann
Bretons bladerdeeg met suiker en appel
Ingrediënten
- 250 g Croissantdeeg zie recept bij croissants
- 125 g Boter
- 150 g Suiker
- 1 kg Appels
Instructies
- Sla de boter zacht met de deegroller. Rol het deeg uit tot een plak. Leg de boter in het midden en vouw het deeg om de boter heen. Het moet aan alle kanten goed overlappen. Ga dan te werk als bij het maken van croissants voor de twee toeren. Bij de derde toer de suiker over het deeg uitstrooien en het deeg vormen tot een ronde lap. Leg de geschilde appels mooi dakpansgewijs op een helft van het deeg en vouw de andere helft er overheen. Laat rijzen bij een temp van 25 graden, tot het volume verdubbeld is. Bak op 180 graden tot de suiker is gekarameliseerd.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!