Hollandaise saus (2)
Ingrediënten
- 2 el Witte wijnazijn
- 2 el water
- 1 tl Peperkorrels
- 4 stuks Eidooier
- 250 g Boter. geklaard
- 0,5 stuks Citroensap
- 1 snufje Cayennepeper
Instructies
- Doe azijn, water en peperkorrels in een steelpan en breng het aan de kook. Laat op laag vuur in 1 minuut voor eenderde inkoken. Neem de pan van het vuur en laat de reductie afkoelen. Zeef hem in een vuurvaste schaal of metalen kom. Voeg de eidooiers toe en klop alles door elkaar. Zet se schaal op een pan met zachtjes kokend water en laat de bodem van de schaal het water niet raken. Klop het mengsel 5-6 minuten tot het gaat binden, romig en glad is en als een lint van de garde loopt. Voeg al kloppend de geklaarde boter in een dun stroompje toe tot de saus dik is en glanst. Voeg het citroensap en breng de saus op smaak met zout, zwarte peper en cayennepeper. Dien de saus direct op of bewaar hem 15-20 minuten au bain marie. Je kunt hem ook in een thermokan bewaren.
- In de thermomixer: doe alle ingrediënten bij elkaar (gebruik hier gemalen peper) en laat 6 minuten draaien op 80ºC bij snelheid 4. Haal daarna direct uit de beker en gebruik direct of bewaar in een thermoskan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!