Gegratineerde spinazie op Romeinse wijze
Ingrediënten
- 1,5 kg spinazie
- 100 g Ontbijtspek
- 10 cl Olie
- 1 teentje Knoflook
- 2 stuks Eieren
- 0,5 kopje Melk
- 100 g Gruyere
Instructies
- Was de spinazie en verwijder de steeltjes. Dompel 5 minuten in kokend water. Laat de spinazie uitlekken. Bak het in blokjes gesneden spekeen pan met hete olie. Doe hierbij de spinazie, de uitgeperste knoflook, zout en peper. Laat het gerecht 15 minuten stoven en schep het over in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 230 graden. Klop de eieren met de melk, geraspte gruyere, zout en peper. Garneer met plakje gruyere in een ruitpatroon. Bak in 15 minuten goudbruin.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!