Pizzoccheri
Ingrediënten
Deeg
- 400 g Pastameel
- 200 g Boekweitmeel
- 4 stuks Eieren
- 2 el Grappa
- 6 el Bier
Saus
- 170 g Boter
- 3 teentjes Knoflook
- 3 blaadjes Salie
- 2 stuks Aardappelen
- 300 g Spinazie
Saus. Jonge Goudse kaas
- 200 g Kaas
- 200 g Kaas
Saus
- 100 g Parmesaanse kaas
Instructies
- Meng al het meel op een glad werkblad en maak een kuiltje. Doe alle overige ingredienten in het kuiltje. Maak met de vingertoppen een samenhangend deeg. Maak een bal en kneed 8 minuten door. Wikkel in plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast. Rol in de pastamachine uit op stand 6 tot een lange reep. Droog, niet afgedekt, 10 minuten. In de lengte en overdwars een keer doorsnijden. Bestuif met meel en stapel de vier stukken op elkaar. Snijd in repen van 1 cm. Schud alle repen om met meel en doe over op een met meel bestoven blad. Saus Kneus de tenen knoflook licht met de platte kant van een mes. Verhit de boter in de koekenpan en fruit de knoflook en salie. Zodra de knoflook begint te kleuren, de tenen knoflook met de achterkant van een lepel platdrukken om al het vocht eruit te drukken. Verwijder de knofllok. Zet de boter met salie weg tot gebruik. Breng een pan met 2 liter water aan de kook met wat zout. Laat de aardappelen en groenten 10 minuten zachtjes koken. Laat de pasta in de pan glijden en kook meg eens 5 minuten (de pasta moet niet gaar zijn). Giet de pasta en groenten af. Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de helft van het pastamengsel en salieboter. Verdeel de helft van de blokjes kaas en Parmezaanse kaas erover. Herhaal. Bestrooi met de rest van de kaas en zet de schaal 10-15 minuten in een oven van 180 graden. Maal er nog wat witte peper door en serveer.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!