Pan di spagna
Ingrediënten
- 8 stuks Eieren
- 240 g Suiker
- 0,5 stuks Citroen schil
- 240 g Patentbloem
Instructies
- Doe de eieren, suiker en citroenschil in een mixer en laat de mixer 15 á 20 minuten kloppen, tot het mengsel bleekgeel en drie keer het oorspronkelijke volume is.
- Haal de kom uit de mixer en strooi de bloem er in gedeeltes op, terwijl je met een spatel luchtig mengt.
- Verwarm de oven voor op 170ºC. Vet een springvorm in en bekleed hem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en zet hem in de oven.
- Bak 35 á 40 minuten en laat de oven de eerste 30 minuten dicht. Met een satéprikker kun je controleren of hij gaar is. Als de prikker nog vochtig is, laat hem dan nog even bakken.
- Wanneer de cake gaar is, zet je de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat 10 minuten langzaam afkoelen. Leg de cake dan op een rooster om verder af te koelen. Na 10 minuten de cake voorzichtig losmaken met een mesje, uit de springvorm halen en op een rooster verder laten afkoelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!