Quiche di porri

Gang Bijgerecht
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

Deeg

  • 250 ml Meel Italiaans meel 00
  • 125 g Boter Gesmolten. kamertemp
  • 1 stuks Eieren Licht geklopt

Vulling

  • 500 g Prei
  • 600 ml Melk
  • 165 ml Room

Instructies
 

Deeg

  • Meng meel met wat zout en maak in het midden een kuiltje. Voeg de boter en geklopt ei toe en kneed met de vingertoppen tot een samenhangend deeg. Meng door met een deegsnijden door het deeg te snijden en kneed een paar keer tot de structuur en kleur gelijkmatig zijn. Voeg eventueel wat water toe als het deeg te droog is. Niet te lang met de handen kneden, want dan wordt het deeg taai. Wikkel in plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.

Vulling

  • was de preien goed en gebruik alleen het wit en de lichte delen. Snijd ze dun op de mndoline en doe de plakjes in een pan met de melk. Kook op laag vuur tot romig, zoals de consistentie van geklopt ei. Meng niet al te fijn, roer de room erdoor en breng op smaak met zout. Koel af tot kamertemperatuur.

Af maken

  • Rol het deeg tussen twee met meel bestoven vellen vetvrij papier uit tot een cirkel. Haal het bovenste vel papier eraf en druk taartvrompjes van 7 cm met de rand in het deeg, zachtjes, zodat alleen een lichte afdruk te zien is. Snijd met een mesje 1 cm rond de randen van de vormpjes. Keer om en druk het deeg in de bodem van de ingevette vormpjes. Prik de bodem een paar keer ni met een vork, verdeel wat van de vulling over de bodem. Maak met een vork cirkels in de vulling. Bak de quiches 20 minuten in een oven van 180 graden. Heet serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept