U’ Cutturidd

Lamsstoofschotel

Gang Hoofdgerecht vlees
Keuken Italiaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg lamsschouder
  • 2 el Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 stuks Ui grof gehakt
  • Zeezout
  • 1 stuks Rode paprika
  • 3 stuks Laurierblaadjes
  • 240 ml Witte wijn
  • 0,5 blik tomaten
  • 2 l lamsbouillon
  • 6 takjes Peterselie
  • 1 bosje wilde venkel of een kleine venkel, dun gesneden en in ijs gelegd.
  • Peper

Instructies
 

  • Snijd het lamsvlees in blokjes van ongeveer 5 cm. Bak het aan in de olijfolie rondom bruin. Al het vlees moet de bodem raken, zonodig doe je het in meerdere porties. Haal dan het vlees uit de pan en zet apart.
  • Bak in dezelfde olie de knoflook en ui met wat zout, op laag vuur. Doe dan de rode peper en laurier erbij en bak nog even een minuutje. Blus af met de wijn en schraap de aanbaksels los met een platte spaan. Doe dan het vlees terug in de pan en voeg de tomaten toe met bouillon, het vlees moet net onderstaan. Voeg zout toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 1,5 uur stoven. Roer vlak voor het serveren de peterselie en venkel erdoor. Serveer op kamertemperatuur met ciabatta.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept