Kerstbrood
Weihnachtsstolle uit Margriet kookboek
Ingrediënten
Deeg
- 750 g Meel
- 100 g Basterdsuiker
- 3 dl Melk
- 60 g Gist
- 2 stuks Eidooier
- 175 g Boter
- 1 el Zout
- 1 stuks Citroenrasp
Vulling
- 400 g Rozijnen
- 75 g Amandelen
Instructies
Deeg
- Bereid het brood op de algemene bereidingswijze, eerste deeg geen toevoegingen zoals rozijnen.
Vulling
- Als het deeg gerezen is, voeg je alle andere ingrediënten toe. Laat het voor de tweede keer, gedurende minstens 1 uur, buiten de oven rijzen. Vorm er vervolgens een dikke, ovaalvormige koek van, sla deze koek dubbel en wel zó, dat de onderkant iets uitsteekt. Druk de beide deeghelften op elkaar, leg het brood op een met boter bestreken bakblik en laat het in een lauwe oven of buiten de oven, nog plm. een half uur rijzen. Bak het daarna in een hete oven in ruim ½ uur lichtbruin en gaar en bestrijk het terwijl het nog warm is, met gesmolten boter (en rum), stuif er dan poedersuiker op en herhaal deze bewerking enige keren. Steek tenslotte een takje hulst in het brood, na het, desverkiezend, met rood lint omwonden te hebben.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!