Pastinaakcreme met gevulde gnocchi en geglaceerde groenten

Gang Hoofdgerecht, Vegetarisch
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Gnocchi

  • 400 g Aardappelen
  • 150 g Bloem
  • 1 stuks Ei geklopt
  • 100 g cranberrycompote

Pastinaakcrème

  • 500 g Pastinaak
  • naar smaak chilipoeder
  • naar smaak Nootmuskaat
  • naar smaak Kruidnagelpoeder
  • 1 blaadje Laurier
  • 200 g Boter
  • naar smaak Peper

Groenten

  • 1 stuks Courgette
  • 1 stuks biet
  • 1 stuks Winterwortel
  • 1 stuks Grapefruit
  • 2 dl Groentebouillon
  • 100 g Boter
  • 0,5 l bietensap

Instructies
 

Gnocchi

  • Kook de aardappelen in de schil gaar. Haal de schil eraf en droog ze even in de warme oven. Pureer ze. Meng met de bloem en het ei plus wat zout. Leg dan opzij om af te laten koelen.
  • Als het gnocchideeg nog lauw is rol je het uit tot een plak van 4 mm. Pak een uitsteker en steek rondjes uit van 4 cm. Leg op de helft van de rondjes een hoopje cranberrycompote en leg de lege rondjes hier bovenop. Druk dan de zijkanten op elkaar, zorg ervoor dat er geen lucht bijkomt. Leg ze dan op bakpapier met wat bloem opzij tot je ze gaat koken.

Pastinaakcreme

  • Schil de pastinaken en snijd in gelijke stukken mirepoix. Kook in water met zeezout en het laurierblaadje gaar, bewaar het kookvocht en pureer de pastinaak.
  • Voeg dan de boter in klontjes toe en blijf met de staafmixer draaien, voeg ook de specerijen toe. Als de creme te dik is, doe je er wat kookvocht bij. Houdt warm tot gebruik.

Groenten

  • Biet: rooster de biet in een hete oven. Wikkel hem eerst in aluminiumfolie en haal ut de oven als je er met een aardappelschilmesje makkelijk in kunt prikken. Laat afkoelen.
  • Schil de biet en steek er met een Parisienne steker van 22 mm bolletjes uit.
  • Kook het bietensap in tot het heel stroperig is. Leg hierin de bolletjes biet en houdt ze warm.
  • Was de courgette en steek hier bolletjes uit, dezelfde manier en grootte als bij de courgette. Doe hetzelfde met de wortel.
  • Blancheer de courgette- en wortelbolletjes tot ze van buiten zacht zijn, maar van binnen nog hard.
  • Glaceer dan de courgette- en wortelbolletjes in verschillende pannen met boter en groentebouillon.
  • Schil de grapefruit en snijd de velletjes van de partjes. Leg ze in olijfolie en wrijf de blaasjes los van elkaar.

Afmaken

  • Kook de gnocchi in een pan met gezouten water gaar.
  • Leg een laagje pastinaakcrème op ieder bord. Leg hierop de gnocchi en de bolletjes groente. Besprenkel met de blaasjes grapefruit en serveer warm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept