Tomatenchutney
Ingrediënten
- 750 g Tomaat
- 1 el Ghi
- 1 stuks Kaneelstokje
- 3 stuks Laurierblaadjes
- 3 stuks Kruidnagels
- 0.5 tl komijnzaad
- 2 stuks Spaanse peper gedroogd
- 1 el Gember geraspt
- 3 el Bruine suiker
Instructies
- Blancheer de tomaten kort, pel ze en pureer met een staafmixer. Verhit de ghi, zet de vlam laag en bak het kaneelstokje, de laurierblaadjes, de kruidnagelen, het komijnzaad, de pepertjes en de gember terwijl je af en toe roert. Voeg dan de tomaten toe. Laat de chutney ongeveer 25 minuten zonder deksel boven een lage vlam doorkoken. In het begin af en toe roeren, maar vaker wanneer de chutney dikker wordt. Ga door tot bijna al het vocht verdampt is. Roer er de suiker doorheen en draai de vlam hoger. Roer nu sneller gedurende 5 minuten, tot de chutney ingedikt is tot een dikke saus. Verwijder de kruidnagelen, laurierblaadjes en het kaneelstokje en ,aak op smaak met zout. Op kamertemperatuur serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!