Knolselderijgratin
Ingrediënten
- 1 kg Knolselderij
- 4 stuks Eieren
- 4 dl Room
- 4 teentjes Knoflook
Instructies
- Schil de knolselderij en snijd in zeer dunne plakken op de snijmachine. Meng de overige ingrediënten met een staafmixer door elkaar en breng het hoog op smaak met zout en peper. Leg de plakken knolselderij een kwartier in het mengsel zodat ze al wat vocht op nemen. Smeer een passende braadslee in met een dun laagje olie en leg de knolselderijplakken er gelijkmatig in. Druk heel goed aan en zorg ervoor dat het net onder de room staat. Dek af met bakpapier, zet licht onder druk en bak voor 25 minuten af op 180°C. Haal het bakpapier en het gewicht er af en bak het nog 10 minuten op 180°C. Zet het 4 uur onder lichte druk weg, zodat je er daarna strakke banen van kunt snijden. Verwarm in de oven vlak voor het opdienen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!