Rocciata di Mele
Specialiteit uit Assisi, Umbrië
Appelrollen
Ingrediënten
- 200 g Rozijnen Sultana
- 1 kg Golden delicious
- 300 g Walnoten
- 1 stuks Citroen
- 500 g Suiker
- 1 glas anijslikeur
- Kaneelpoeder
- 30 g cacao
- 500 g Bloem
- 3 stuks Eieren
- Olijfolie
Instructies
- Week de rozijnen in lauw water. Schil de appels en snijd ze in blokjes van 5 mm. Doe appelblokjes, rozijnen, geraspte citroenschil, citroensap, suiker, likeur, kaneel en cacao in een kom en meng goed door elkaar.
- Verwarm de oven op 180ºC. Leg de bloem in een bergje op het werkvlak en maak een kuiltje in het midden. Doe hierin de losgeklopte eieren en een eetlepel water in. Meng eerst en kneed dan tot een stevig deeg. Leg het deeg even in de koeling om te zetten.
- Rol het deeg uit tot een dunne lap. Snijd het in 6 repen en leg op elke reep een deel van het appelmengsel. Rol de repen in 2 tot 3 slagen op, druk de randen goed aan en leg ze in een met olijfolie ingevet bakblik. Kwast de bovenkant van de rollen met olie en bak ze in een half uur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!