Emilia Romana
Ragu Bolognese
Ingrediënten
- 500 g Tomatensaus
- 300 g gehakt
- 3 dl rode wijn
- 50 g Ui
- 50 g Wortelen
- Boter
- Zout
- Peper
- Olijfolie
Instructies
- Snijd de ui en wortel in mirepoix (vierkante blokjes van 1 cm). Bak deze groente in de boter tot ze zacht zijn en zet apart.
- Bak het gehakt op hoog vuur tot ze droog en donkerbruin is. Blijf roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg de groente toe en deglaceer met de rode wijn. Reduceer tot alle vocht is verdwenen.
- Voeg de tomatensaus toe en laat koken en reduceren tot de helft. Maak op smaak met zout en peper en giet wat olijfolie door de ragu voor het serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!