Kalfswangen in tomatensaus, langzaam gegaard
Ingrediënten
- 1 kg kalfswangen
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 el Tomatenpuree
- 2 stuks Prei grof gehakt
- 1 stuks Winterwortel julienne
- 3 teentjes Knoflook gepeld, heel
- 1 dl Kippenbouillon
- Zout
- Peper
- 1 takje Rozemarijn
Instructies
- Leg de kalfswangen in een bakblik. Giet hierover de tomatenblokjes en tomatenpuree. Strooi de groentes hierover en verdeel de hele knoflooktenen erover. Leg het takje rozemarijn erop. Giet de kippenbouillon in het bakblik en kook in de oven een half uur op 110ºC. Zet een schaal met heet water onderin de oven, zodat je wat stoomvorming krijgt.
- Controleer na dit half uur of het vlees al in het vocht ligt. Zo niet, nog even doorkoken. Haal het takje rozemarijn er nu al uit. Verhoog dan de oventemperatuur tot 130ºC, deur op een kier om het vocht te laten ontsnappen en laat dit 4 uur gaan, tot het vlees mooi zacht is en de saus mooi donkerrood is geworden. Roer tijdens deze 4 uur rustig af en toe door elkaar. Breng op het laatst op smaak met peper en zout.
- Serveren met pasta, aardappelpuree of risotto.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!