Cassave en kokoscake

Keuken Vietnam
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

  • 500 gr cassava geraspt
  • 375 ml Kokosmelk
  • 500 gr cassava
  • 200 ml zoet gecondenseerde melk
  • 1 Ei
  • 60 gr Suiker
  • 5 el tapioca starch
  • 2 el gesmolten ongezouten boter
  • 2 tl Vanille essence
  • 1 tl Zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180º C . Vet een bakvorm van 20 cm doorsnee in.
  • U kunt verse cassave wortel nemen of bevroren geraspte cassave. Wanneer u geraspte neemt kunt u verder met stap 4.
  • Was en schil de cassave wortel. Leg hem in water gedurende 2 uur. Rasp hem fijn en haal daarna door een blender of een food processor gedurende 1 minuut. De textuur lijkt wat op riccotta kaas daarna.
  • Doe de geraspte cassava in een zeef en druk met een spatel alle overtollige vloeistof eruit. Voeg vervolgens alle ingredienten toe en mix tot alles goed gemengd is.
  • Doe de cassava massa in de ingevette bakblik en bak in de oven voor 45-55 minuten. Laat het afkoelen en snij daarna in blokjes van 3x3 cm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept