Piperade

Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 6 stuks groene paprika
  • 2 stuks Ui
  • 1 kg tomaten ontveld
  • 1 teentje Knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Ganzenvet
  • gedroogde ham
  • piment d' Espelette

Instructies
 

  • Snijd de ui fijn en bak ze zachtjes in het ganzenvet tot ze doorzichtig zijn.
  • Snijd de paprika's in dikke repen en doe ze bij de ui. Bak ongeveer een kwartiertje, blijf af en toe roeren.
  • Hak intussen de ontvelde tomaten in grove stukjes en doe die bij het ui/paprika mengsel. Laat het geheel een minuut of 20 smoren op laag vuur. Voeg piment d'espelette toe.
  • Dien op met gedroogde ham, bijv. Bayonne ham.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept