Linzenstoofpotje

Gang Vegetarisch
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g Linzen zwarte Beluga linzen
  • plantaardige olie
  • 1 stuks Rode ui gesnipperd
  • 1 stuks witte ui gesnipperd
  • 3 stengels Bleekselderij fijngehakt
  • 2 stuks winterwortelen geschild en in blokjes
  • 3 tl koek- en speculaaskruiden
  • 75 g Tomatenpuree
  • 1 l Groentebouillon
  • 400 g Geitenkaas zachte, geschikt om te grillen
  • Zout
  • Peper
  • 250 ml fruitige zoete rode wijn
  • 2 stuks Laurierblaadjes

Instructies
 

  • Was en kook de linzen - zonder zout - gaar en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  • Neem een braadpan en verhit daarin een flinke scheut olie. Voeg de beide uisoorten toe en fruit deze zachtjes aan. Voeg dan de bleekselderij en de wortelblokjes toe en bak deze al omscheppend mee.
  • Voeg na 5 minuten de koekkruiden toe en bak even omscheppend mee. Voeg dan het blikje tomatenpuree toe, laat even bakken en blus af met de wijn. Doe de laurierblaadjes erbij en laat dit zachtjes stoven gedurende 20 minuten.
  • Als de wortel zacht en bijna gaar is, voeg dan de uitgelekte linzen toe en eventueel nog iets van het kookvocht. Voeg de groentebouillon toe en roer goed door.
  • Laat 15 minuten doorstoven en voeg tussentijds eventueel nog wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven of grill voor op 180 graden.
  • Leg de geitenkaas op een stuk bakpapier. Gril 5 minuten of zo lang als nodig is om een bruin krokant korstje te vormen. Verdeel de kaas in vieren of achten.
  • Schep de linzenstoofpot in een mooi diep bord en leg de stukjes geitenkaas erbovenop.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept