Knolselderij met oestercreme
Ingrediënten
- 1 Stuks Knolselderij
- 50 g roomboter
- 10 Stuks oesters creuses
- 200 ml Zonnebloemolie
- 1 Stuks Limoen
- 1 Stuks rammenas
- Peper en zout
- 10 Stuks oesters creuses
- 200 ml Zonnebloemolie
- 1 Stuks Limoen
- 1 Stuks rammenas
- Peper en zout
Instructies
- Was de knolselderij goed, zodat er geen aarde meer aan zit.
- Doe de knolselderij in zijn geheel in een ruime pan met water en zout en kook hem in 90 minuten zachtjes gaar.
- Rijg de knolselderij aan het spit en rooster hem in 1 à 2 uur goudbruin. Of bak de knolselderij in een oven op 170 graden in 1 à 2 uur goudbruin. Besprenkel de knol om de 10 minuten met gesmolten roomboter.
- Open de oesters en bewaar het oestervocht.
- Rasp de schil van de limoen, pers het sap eruit.
- Doe rasp en sap samen met de oesters in een blender. Voeg al draaiend druppelsgewijs de olie toe, tot een mayonaiseachtige crème ontstaat (voeg wat oestervocht toe als de crème te dik is). Doe de crème in een spuitzak en bewaar koel.
- Was de rammenas, schaaf er dunne plakjes van en leg die 5 minuten op ijswater.
- Snijd vier mooie plakken van de geroosterde knolselderij. Spuit de oestercrème erop en bedek die met plakjes rammenas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!