Marokkaans brood

Porties 6 broodjes

Ingrediënten
  

  • 350 gr bloem
  • 150 gr griesmeel moyenne smida
  • 1 zakje gedroogde gist 7 gr
  • 1 tl zout
  • 100 ml lauwwarme melk
  • 200 ml lauwwarm water

Instructies
 

  • Meng bloem met griesmeel en gist. Voeg het zout toe en meng de melk met het water. Voeg dat beetje bij beetje toe tot je een samenhangende deegbal hebt. Die mag een beetje plakkerig aanvoelen. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of in een machine tot het zacht en soepel is. Laat een uur rijzen. Verdeel dan in de gewenste hoeveelheid bollen of bolletjes. Druk een gat in het midden (met je vinger of de steel van een houten lepel bijv) of prik er met een vork een paar keer in.
  • Bestrooi je aanrecht met griesmeel en rol de bollen daar doorheen. Druk ze plat op een bakplaat met bakpapier en laat ze afgedekt nog een half uur rijzen.
  • Bak ze daarna in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) af. Of bak ze in een Marokkaanse pan (makla) aan beide kanten mooi bruin en gaar. Doe ze na het bakken meteen onder een theedoek en laat ze daar afkoelen of serveer warm!
http://www.ellouisacooking.nl/2015/10/marokkaans-griesmeelbrood.html
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept