Zoete aardappelgratin
Ingrediënten
- 1,5 kg zoete aardappelen niet al te groot
- 5 el salie grof gehakt
- 6 teentjes knoflook fijn gehakt
- 2 tl grof zeezout
- 0,5 tl zwarte peper vers gemalen
- 250 ml room
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Was de aardappelen, maar schil ze niet. Snijd ze in plakjes van 5 mm dikte.
- Meng de aardappelplakje met drie kwart van de salie, knoflook, zout en peper. Schik ze in een ovenschaal dakpansgewijs. Strooi de achtergebleven salie en knoflook uit de mengkom eroverheen. Dek de schaal af met alu folie en zet 45 minuten in de oven. Haal dan de folie eraf en giet de room over de aarappelen. Zet de schaal terug in de oven, nu zonder de alu folie. Na 25 minuten controleren of de aardappelen zacht zijn.
- Serveer direct, garneer met de overgebleven salie.
Bron: Ottolenghi Het Kookboek
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!


Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!