Zeewier pistache ijs
Ingrediënten
- 500 ml Melk volle
- 1 el kardemompoeder
- 5 stuks eidooiers
- 50 g Honing
- 150 g Suiker
- 100 g Pistachenoten plus wat extra voor decor
- 150 ml Room 40%
- 0,25 tl groene kleurstof
- 1 tl zewierpoeder gemaakt van zeesla
Instructies
- Breng de melk aan de kook, doe de kardemom erbij en laat 5 a 10 minuten sudderen.
- Meng in een kom de eidooiers, honing en suiker tot romig. Voeg de hete melk er langzaam bij, al kloppend. Giet het mengsel in een pan en verwarm au bain marie tot het mengsel een vla is geworden, ofwel tot 83ºC. Laat afkoelen en een nachtje in de koeling staan.
- Draai het mengsel in de ijsmachine tot ijs. Maal de pistachenoten fijn tot een romige massa. Klop de room dik en lobbig. Voeg de pistachenoten,geklopte room en het zeewierpoeder tijdens de laatste 5 minuten toe aan het ijs. Serveer met de gehakte pistachenoten als garnering.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!