Zanddeeg

Gang Patisserie
Keuken Frans
Porties 610 gram

Ingrediënten
  

  • 250 g Bloem
  • 200 g Boter niet te koud, in kleine blokjes
  • 100 g Poedersuiker
  • 1 mespunt Zout
  • 2 stuks Eidooier

Instructies
 

  • Maak een bergje van de bloem en vorm er een kuiltje in. Doe er de boter, suiker en het zout in. Meng met je vingertoppen en voeg de eidooiers toe.
  • Trek dan beetje bij beetje de bloem naar binnen en maak er met je vingertoppen een homogene massa van. Druk het met je handpalmen plat van je af, een paar keer. Het deeg moet nu homogeen zijn en soepel aanvoelen. Wikkel in plasticfolie en leg koel weg, zeker een half uur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept