Zalm met garnalen
Ingrediënten
- 400 g Zalm, vers
- 1 dl Marinade voor rauwe vis
- 4 dl Picalilly saus
- 8 stuks Asperge
- 20 g Boter
- 0,5 stuks Sjalotje
- 160 g Garnalen gepelde, grijze
- 0,5 el Bieslook fijngesneden
- 1 el Mayonaise
- Zout
- Peper
- 4 stuks Kwartelei
Instructies
- Marineer de zalm in de marinade gedurende 3 uur.
- Schil de asperges en breng de schillen in 0,25 l water aan de kook. Schep de schillen uit het vocht, leg de asperges met een klontje boter in het vocht en kook ze 4 minuten. In het vocht laten afkoelen.
- Hak het sjalotje heel fijn.
- Meng de garnalen met de bieslook, sjalot en de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de asperges in de lengte in zeer dunne plakjes.
- Snijd de zalm in plakken van 10 x 7 cm en 0,5 cm dik.
- Verdeel het garnalenmengsel over de plakjes zalm en vouw ze dicht. Snij de zijkanten als die niet mooi strak zijn, met een scherp mes netjes bij.
- Maak op de borden een ‘spiegeltje’ (dun laagje) picalilly crème. Leg de pakketjes naast de saus, met daarnaast de asperge lintjes. Op de pakketje een gebakken of gepocheerd kwarteleitje leggen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!