Wortel tartelette

Porties 60 tartelettes

Ingrediënten
  

  • 800 g Wortelsap
  • 6 g Zout
  • 12 stuks Cardamon
  • 90 g isomalt suiker
  • 25 g Aardappelzetmeel
  • 20 g glucose siroop

Instructies
 

  • Giet eerst het wortelsap in een pan samen met het zout en de kardemom.
  • Reduceer dit nu tot 300 gram wortelsap. Zodra het is ingekookt, giet je het door een fijne zeef. Voeg vervolgens de isomaltsuiker toe samen met het aardappelzetmeel en de glucosestroop. Blend dit tot een gladde massa. Giet het nu terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. Giet het vervolgens in een kom en laat het afkoelen in de koelkast.
  • Breng het daarna met een cirkelsjabloon over op een siliconenplaat en spreid het uit. Verwijder vervolgens het sjabloon en droog de wortelbasis gedurende 70 minuten op 110 graden Celsius. Zodra het droog is, doe je het in een kleine tartelettevorm en als het nog heet is, druk je er nog een bovenop. Bewaar ze daarna droog en afgedekt voor later.
Bron: Julescooking.com
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept