Vietnamese springroll
Ingrediënten
- 1 krop Sla
- 6 takje Munt
- 6 takje Koriander
- 6 takje Basilicum
- 1 el Vissaus
- 2 el Sesamolie
Instructies
- Doe de vermicelli eerst een uur in warm water. Breng water aan de kook en kook de vermicelli beetgaar, een halve minuut is voldoende. Marineer de garnalen in wat zout, sesamolie en witte wijn. Verhit in een hete wok de olie en bak hierin de garnalen tot ze roze zijn. Snijd de tofu in plakken van 1 cm. Breng licht op smaak met sesamolie, peper, zout en sojasaus. Verhit de olie in een koekenpan en bak goudbruin. Laat afkoelen en snijd in fijne reepjes. Snijd en was alle groenten en kruiden. Haal het rijstpapier door lauw water (ong 50 graden). Leg het op een plank en leg de sla, kruiden, vermicelli en tofu of garnalen erop. Eet ze met de saus, Nuoc Cham.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!