Venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto
Ingrediënten
Soep
- 1 stuks ui
- 2 stuks Venkels
- 1 stuks wortelen
- 1 Theelepel venkelzaad
- 500 ml bouillon groente of kippen
- 250 ml room
Garnituur
- 100 gram tomaten zongedroogd
- 200 gram pesto
Instructies
Soep
- Snijd de venkel, ui en wortel in mire poix. Verhit boter in een pan en fruit hierin de ui, venkel en wortel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de venkelzaadjes toe en bak nog even door. Blus af met de bouillon en laat de groenten gaar koken.
- Pureer de soep met de staafmixer mooi glad en voeg dan de room toe. Breng weer aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Breng dan op smaak met zout en peper.
serveren
- Schenk de soep in kommen of borden en verdeel de tomaatjes en pesto over de soep. Serveer meteen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!