Venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto

Gang Soepen
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Soep

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks Venkels
  • 1 stuks wortelen
  • 1 Theelepel venkelzaad
  • 500 ml bouillon groente of kippen
  • 250 ml room

Garnituur

  • 100 gram tomaten zongedroogd
  • 200 gram pesto

Instructies
 

Soep

  • Snijd de venkel, ui en wortel in mire poix. Verhit boter in een pan en fruit hierin de ui, venkel en wortel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de venkelzaadjes toe en bak nog even door. Blus af met de bouillon en laat de groenten gaar koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer mooi glad en voeg dan de room toe. Breng weer aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Breng dan op smaak met zout en peper.

serveren

  • Schenk de soep in kommen of borden en verdeel de tomaatjes en pesto over de soep. Serveer meteen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept