Vegan quiche

Gang Hoofdgerecht, Veganistisch, Vegetarisch
Porties 1 quiche

Ingrediënten
  

Bodem

  • 300 g bloem of gebuild tarwemeel
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 160 g water

Vulling

  • 1 eetlepel olie
  • 700 g bloemkool en/of broccoli in kleine roosjes
  • 1 stuks ui gesnipperd
  • 1 stuks rode paprika stukjes
  • 1 stuks groene paprika stukjes
  • 550 cl kop water
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel vegan margarine
  • 105 g kikkererwtenmeel
  • 3 eetlepels edelgist
  • 1/2 theelepel gedroogde salie tijm of basilicum
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel versgemalen peper
  • 1/4 theelepel zout of kala namak
  • 1 stuks tomaat in plakjes
  • olijfolie spray

Instructies
 

Bodem

  • Meng bloem, zout en bakpoeder in een grote kom. Voeg het water en de olie toe en roer tot er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg met de hand een minuut of drie door. Vorm het deeg tot een bal en zet het afgedekt weg.

Vulling

  • Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en bak de ui en de bloemkool/broccoliroosjes tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Doe de paprika erbij en laat de groente nog wat langer bakken tot ze beetgaar zijn.
  • Breng in een steelpan 1 1/2 kop water met het bouillonpoeder en de margarine rustig aan de kook. Meng ondertussen de overgebleven kop water met het kikkererwtenmeel, edelgist, kruiden en zout tot een glad beslag. Als de bouillon in de pan kookt giet je het beslag erbij. Breng al roerend opnieuw aan de kook en laat een minuut of 2 zachtjes pruttelen tot het een hele dikke saus geworden is.

Quiche

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een rechthoekige ovenschaal of een taartvorm van 25 cm in met olie. Rol met een deegroller op een schoon werkoppervlak het deeg uit tot een grote ronde lap en bekleed hiermee de taartvorm.
  • Meng de gebakken groente door de kikkererwtensaus en stort het mengsel in de taartvorm. Druk het er goed in en strijk het glad met de achterkant van een lepel. Vouw eventueel de uitstekende randjes deeg van de bodem over de vulling.
  • Versier de bovenkant van de quiche eventueel met plakjes tomaat en spray er een beetje olijfolie op. Bak 40 à 45 minuten tot de randjes van de deegbodem goudbruin zijn. Laat ten minste 10 minuten afkoelen en opstijven. Serveer warm of koud.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept