Varkensrollade van buikspek

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Zuurkool

  • 250 g zuurkool
  • 1 klont boter
  • 1 blad laurier
  • 2 takken tijm
  • zout en peper

Rollade

  • 600 g buikspek
  • 3 el mosterd
  • 6 takken tijm
  • 250 g zuurkool
  • 1 klont boter
  • zout en peper

Knolselderij puree

  • 1/2 stuks knolselderij
  • 2 stuks middelgrote kruimige aardappels
  • 1 klont boter
  • 1/2 glas melk
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • zout en peper

Gebakken paddenstoelen

  • 200 g diverse soorten paddenstoelen champignons, oesterzwam, shiitake
  • 1 klont boter
  • 4 takken dragon
  • zout en peper

Presentatie

  • 1 stronkje roodlof
  • 1 bosje erwtenkiemen

Instructies
 

Zuurkool

  • Doe de zuurkool in een pannetje en doe daar de boter en kruiden bij. Laat de zuurkool lekker zacht worden door het ongeveer 10 minuten zachtjes te stoven. Breng het op smaak met zout en peper en laat de zuurkool afkoelen.

Rollade

  • Leg het buikspek op het aanrecht en breng het op smaak met zout en peper en smeer op de binnenkant de mosterd uit.
  • Haal de blaadjes van de tijm en strooi die op de mosterd.
  • Zodra de zuurkool is afgekoeld knijp je het goed uit zodat het meeste vocht eruit is en verdeel de uitgeknepen zuurkool over het vlees.
  • Rol het vlees nu op en knoop het op met slagerstouw.
  • Doe een klontje boter in de braadpan en braad de rollade rondom aan tot hij mooi gekleurd is.
  • Doe vervolgens de rollade in een oven schaal en zet deze in een voorverwarmde oven van 170 graden tot de kern 70 graden is. Dit duurt ongeveer 45 min. Haal de rollade uit de oven en laat hem zeker 15 minuten rusten voordat je hem gaat snijden.

Knolselderijpuree

  • Voor de knolselderijpuree schil je de knol en de aardappelen en zet ze op met water en een beetje zout. Kook ze gaar en stoom ze goed droog. Stamp de knol met aardappels en voeg de boter en een beetje melk toe. Breng op smaak met zout, peper en een klein beetje nootmuskaat.

Gebakken paddenstoelen

  • Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in gelijke stukken. Smelt de boter en bak de paddenstoelen. Als ze klaar zijn breng je ze op smaak met zout en peper en wat gesneden dragon.

Presentatie

  • Leg een theelepeltje knolsederijcreme op ieder bord. Leg hierop een plak rollade. Leg een streep knolselderijpuree naast de rollade en leg hierbij de gebakken paddenstoeltjes. Decoreer met wat kleurige kruiden en groenten, bijvoorbeeld roodlof en erwtenkiemen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept