Truffeljus
Ingrediënten
- 50 g wintertruffel
- 1 l water
- 15 g Zout
Instructies
- Gebruik weckglazen a 200 cl inhoud. Je maakt op deze manier kleine charches open bij gebruik. De truffel gebruik je voor andere gerechten. Doe in de kleine glazen ( gesteriliseerd ) 50 gram truffel en 150 cl gram zoutoplossing. De zout oplossing bestaat uit : 1 ltr water en 15 a 20 gram zout. Zout is tevens een conservator, en smaakmaker van de jus.Je moet zelf even spelen met de hoeveelheid zout. Maar normaliter zit het tussen de 15 a 20 gr. Sluit het glas en zet het in een pan met een doek op de bodem.Het glas maakt zo geen contact met de bodem cq directe contact met de hitte. Hierdoor kan het glas knappen. Vul de pan met water tot net onder de metalen ring van het glas. Breng op een zeer klein vuur het water aan de kook.De kans op het springen van het glas is dan het kleinste. Sluit af met een deksel.Als het water kookt,de klok op 60 minuten zetten.Af laten koelen in water. Na afkoeling altijd controleren op vacuum van het glas. Want anders denk je dat het vacuum is en zet het in je koelcel voor enkele maanden en dan blijkt het rot te zijn. Ps: je kan het ook in de steamer doen of zelf een weckprogramma schrijven in een Rational oven. De beste glazen voor hergebruik is Parfait.Hanos verkoopt ze.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!