Thaise vegetarische soep
Kokossoep met paddenstoelen en gember
Ingrediënten
- 6 dl Groentebouillon
- 3 dl Kokosmelk
- 225 g Paddenstoelen
- 1 stuks Citroen
- 2 el Soja
- 2,5 Gember
- 1 stuks Chili peper
- 1 Stengel Citroengras
- 2 stuks Bosui
- 200 g Shiitakes
Instructies
- Spoel de citroen en schil ze dun (zodat er geen wit meer aan zit). Pers dan het vruchtvlees uit. Snij het chilipepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten!) in ringetjes. Snij het hard stukje onderaan de citroengrasstengel weg. Schil de gemberwortel.
- Breng de bouillon aan de kook met het citroensap en de schil. Doe er de kokosmelk, de sojasaus, de gember, het chilipepertje en het citroengras bij. Voeg dan de shiitakes toe, breng weer aan de kook, leg het deksel op de pan. Laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
- Bak de kastanjechampignons in de zonnebloemolie.Neem de citroenschil, de gember en het citroengras weg. Voeg er de kastanjechampignons aan toe. Laat 2 tot 3 minuten zacht koken.
- Werk af met verse gehakte koriander en fijngesneden bosui en serveer goed heet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!