Spoom met aalbessencompote
Ingrediënten
- 0,5 tl Sinaasappelschil
- 1 stuks Sinaasappel
- 0,5 stuks Limoen
- 1 dl Witte wijn zoete witte wijn
- 100 g Aalbessenjam
- 1 el Suiker
- 1 dl Water
Instructies
- Breng het water met de suiker aan de kook. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Voeg de Cranberry compôte toe en blijf al roerende verwarmen. Laat dit afkoelen en voeg dan pas het sap van de sinaasappel en de limoen toe.
- Hevel alles over in een diepvriesbakje en laat de boel ongeveer vier uur invriezen. Maak het mengsel wel af en toe met een vork los. Vijf minuten van tevoren haal je het mengel uit de vriezer. Schep hier vier champagneglazen voor ongeveer tweederde mee vol en schenk de wijn erover. Dan alleen nog garneren met een sinaasappelschijfje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!