Spaghetti met Italiaanse tomatensaus
Ingrediënten
- 5 dl Olijfolie
- 10 stuks Ui
- 10 teentje Knoflook
- 5 dl Groentebouillon
- 7,5 tl Zout
- 2,5 tl Peper
- 5 el Peterselie
- 5 el Basilicum
- 5 kg Tomaat
- 2250 g Spaghetti
- 125 g Parmesaanse kaas
Instructies
- Ontvel de tomaten, verwijder pulp en snijd klein.
- Verhit de olie in een ruime diepe frituurpan of in een niet te grote pan, bij een matige temperatuur. Voeg als de olie heet is, de uien en knoflook toe. Fruit ze, al roerende, ca. 5-7 minuten, of tot de uien zacht en doorschijnend, maar niet bruin zijn.
- Voeg de groentebouillon toe en verhoog de temperatuur. Breng het aan de kook. Verlaag de temperatuur en roer er het zout, de peper, peterselie en basilicum door.
- Doe er de tomaten bij en meng alles goed door elkaar. Breng weer aan de kook.
- Verlaag de temperatuur, sluit de pan en laat de saus, al roerende, ca. 30-35 minuten zachtjes koken, of tot ze gebonden is.
- Breng intussen in een ruime pan het water en zout bij een hoge temperatuur aan de kook. Kook de spaghetti gaar. Doe de spaghetti in een ruime, diepe schotel of kom. Neem de tomatensaus van het vuur en giet ze over de spaghetti. Meng beide met twee lange lepels. Strooi er de geraspte kaas over en serveer het.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!