Slakken in roomsaus
Ingrediënten
- 24 stuks slakken
- 2 dl Room
- 200 g boter koud, in blokjes gesneden
- 1 bol knoflook
- 1 stuks gember, 0,5 cm
- 1 scheut Pernod
- 1 scheut sojasaus
- peterselie fijngehakt
- bieslook fijngehakt
- kerrie
- 1 scheut zonnebloemolie
Instructies
Knoflook en gember
- Pel de bol knoflook en doe de teentjes met een scheut zonnebloemolie in de keukenmachine of blender. Draai tot een pasta en zet opzij.
- Rasp de gember met een fijne rasp en zet opzij.
Slakken
- Haal de slakken uit het blikje en blancheer ze een paar minuten. Giet dan af en zet ze opzij.
Saus
- Kook de room met de knoflook en gember, Pernod en sojasaus. Meng met de staafmixer de klontje boter door de room tot de saus dikker begint te worden. Doe dan de kruiden bij de saus en voeg de slakken toe. Roer even door elkaar en laat een paar minuten zachtjes doorkoken.
Serveren
- Leg met een lepel per persoon 6 slakken op een diep bord en giet er wat saus over. Garneer met wat fijn gehakte peterselie.
Bistro Madeleine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!