Schorsenerensoep
12 personen voor amusesoepje. 6 personen voor bord soep
Ingrediënten
- 400 g Schorseneren
- 1 stuks Bouquet garni
- 1,5 l Melk
- 250 g Crème fraiche
- 1 dl Room
- Zout
- Peper
- 25 g Bouillonpoeder
- 20 g Boter
- 1 stuks Prei
- 1 takje Kervel
- 1 dl Witte wijn zoete wijn, bijv Gewurtztraminer
Instructies
- Schil de schorseneren met een dunschiller, snij ze in stukjes en bewaar die in water met een beetje citroen. Laat in een ruime soeppan een klontje boter smelten. Was de prei, snij hem in stukken. Fruit in de pan de stukjes schorseneer. Blus af met de witte wijn en doe er het in vieren gesneden sjalotje bij en de prei. Strooi er peper en zout over. Voeg melk en crème fraîche en bouillonpoeder toe en breng dit aan de kook. Voeg het bouquet garni toe. Laat 20 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Haal het bouquet garni uit de soep en maak de soep glad met de staafmixer. Maak de soep weer voorzichtig warm. Laat niet koken want dan gaat de soep schiften. Voeg de room toe en schuim op met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Doe de soep in de koppen en strooi er gehakte kervel in.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!