Salade van groene boontjes met hazelnoot en sinaas
Ingrediënten
- 150 g Haricots verts
- 150 g Peultjes
- 150 g Sugarsnaps
- 150 g Doperwten
- 150 g Tuinbonen
- 70 g Hazelnoten
- 1 stuks Sinaasappel
- 20 g Bieslook
- 1 teentje Knoflook
- 3 el Olijfolie
- 2 el Hazelnootolie of andere notenolie
- 1 snufje Zeezout grof
- 1 snufje Peper
Instructies
- Verhit de oven tot 180 graden. Maak de groente schoon en houd ze gescheiden van elkaar. Breng een flinke pan water aan de kook. Blancheer en giet af in een vergiet en spoel direct af met koud stromend water. Verhit de grillpan en rooster de haricots verts kort maar heet, zodat er een mooie streep opkomt. Strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in de hete oven. Laat ze afkoelen, doe ze in een schone theedoek en wrijf de vliesjes eraf. Hak ze in grove stukjes. Laat er nog wat hele noten tussen zitten. Schaaf met een zesteur fijne repen schil van de sinaasappel. Zorg ervoor dat het witte vlies niet meekomt. Vermeng alle ingredienten losje sin een schaa, proef en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Serveer op kamertemperatuur met knapperig brood.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!