Roomijs
Ingrediënten
- 5 stuks Eidooier
- 0,5 l Melk, vol
- 0,5 l Slagroom
- 125 g Suiker
Instructies
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker luchtig. Kook de andere helft van de suiker met de melk. Giet de kokende melk bij het eidooier-suikermengsel en giet het geheel terug in de pan. Verwarm het mengsel onder voortdurend roeren met ee spatel tot net onder de 80 grade. Roer goed over de bodem, anders stolt het eigeel daar. Haal de massa, als die begint te binden, direct uit de pan en zeef hem door een fijne zeef. Giet de slagroom erbij en laat het geheel afkoelen. Draai het afgekoelde mengsel in de ijsmachine tot ijs. Tip: je krijgt het beste resultaat als je het mengsel een dag van tevoren maakt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!