Riblap
Draadjesvlees, voor bij de kabeljauw
Ingrediënten
- 400 g Riblap één stuk
- 2 el Arachide olie
- 1 stuks Ui
- 100 g Wortelen
- 100 g Knolselderij
- 100 g Prei
- 2 teentjes Knoflook
- 2 takjes Tijm
- 2 stukjes Laurierblaadjes
- 2 stuks Kruidnagels
- 1 l Kalfsfond
Instructies
- Kruid de riblap en bak het vlees in een koekenpan met arachideolie aan. Leg het vlees in een stoofpan. Bak in de voor de riblap gebruikte koekenpan de instukken gesneden schoongemaakte groenten, samen met de knoflookteentjes, tijm, laurier en kruidnagel even aan. Schep dan de groenten in de stoofpan, voeg de kalfsfond toe en stoof het vlees op een zeer laag vuur gaar. Laat het vlees buiten het stoofvocht afkoelen en trek het vlees los zodat er draadjes ontstaan. Bewaar het gezeefde stoofvocht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!